Last van strontvliegen?

vliegenval

Last van strontvliegen?

Het is helaas een voorkomend probleem en steeds meer mensen hebben last van de huisvlieg, strontvlieg, bromvlieg, stalvlieg en fruitvlieg. Zeg nu zelf, met mooi weer wil je graag in de tuin eten. Je nodigt al je vrienden uit en gaat gezellig BBQ’en in de achtertuin. Maar zodra het eten op tafel komt, stikt het ineens van de vliegen rondom jullie. Erg vervelend en helaas overkomt het bijna iedereen. Maar gelukkig zijn wij van vliegenval.com er om jou te helpen!

Wat kun je er tegen doen?

Er zijn een hoop manier om minder last te krijgen van vliegen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende. Gooi vooral geen vlees weg in je prullenbak als deze niet snel geleegd wordt. Hier komen vliegen namelijk op af en dan leggen ze in je prullenbak hun eitjes. Waardoor je maaien in je prullenbak krijgt en een hoop stank/overlast. Dus gooi je vlees netjes weg en pak het goed in, alvorens je het in de prullenbak buiten gooit terwijl het 30+ graden is. Zorg ervoor dat je kliko en prullenbakken regelmatig geleegd worden. Zorg ervoor dat je er geen vleesresten in gooit zonder deze goed te verpakken. En werk met lok vallen.

De vliegenval, hoe werkt het?

Je koopt een plastic zakje, knipt deze open op de plek waar je hem moet open knippen. Vult hem met de natuurlijke lokpoeder en doet er vervolgens water in tot de lijntjes die zijn aangegeven op het zakje. Hierna doe je de plastic top erop en hang je hem ergens op in je tuin. Het verschilt nogal hoelang het duurt voordat de eerste vliegen erop af komen. Bij de ene is het binnen 10 minuten raak, bij de andere kan het een paar dagen tot zelfs weken duren. Maar wanneer er eenmaal een aantal vliegen inzitten, blijven ze er maar ingaan. En voor je het weet zit je hele zak vol. Geen paniek, de vliegen worden vanzelf verteerd en door de stank die vrij komt bij dit proces lokt dat weer nieuwe vliegen. Het zakje kan zichzelf dus voor altijd blijven onderhouden. Onthoud wel dat het erg vies kan zijn, en de lok poeder stinkt ook. Knip de lok poeder dus vooral niet in je eigen huiskamer open, tenzij je tegen de stank kan.

Hoe zit deze vliegen val eruit?

vliegenval
Zo ziet de plastic zak eruit

Hierboven zie je hoe het zakje eruit ziet. Het is een niet al te groot zakje. Door het touwtje aan het gele kopstuk kun je hem gemakkelijk ophangen in de tuin. Tip, hang hem wel hoog op. Je wilt namelijk niet dat je dieren of kinderen eraan gaan zitten. Het is wel een vies proces wanneer er 1000e vliegen in je zakje zitten. Het is zeer gebruikersvriendelijk en erg makkelijk om te gebruiken. Maar knip hem wel op de juiste plek open en vul hem met voldoende water. Doe je dit niet, kan het langer duren voordat de vliegen erop af komen. Vergeet ook niet de lok poeder erin te gooien en daarna water, anders werkt het hele zakje niet.

Hebben wij jou overtuigd of genoeg geïnformeerd? Wij hopen van wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *